質問
最終更新日:
2022年1月23日
- トルコ語 準ネイティブ
-
ポーランド語
-
フランス語 (フランス)
-
ドイツ語
ポーランド語 に関する質問
what does it mean "obrzydzenia psujący"
Gdy się prostował, dostrzegł kątem oka grymas obrzydzenia psujący ładną, anielską twarz żony. とはどういう意味ですか?
回答
過去のコメントを読み込む
- ポーランド語
to znaczy grymas, wyraz twarzy wyrażający obrzydzenie, czyli np. robaki w zupie. Jeżeli ktoś wrażliwy na robaki zobaczyłby coś takiego na jego twarzy pojawiłoby się obrzydzenie (embarassed) Według autora ten grymas sprawia, że twarz kobiety wyglada słabo, lepiej wyglądałaby ona bez niego. Dlatego tam jest napisane ,,psuje twarz ładnej kobiety,, G
この回答は役に立ちましたか?
- ポーランド語
- 英語 (アメリカ) 準ネイティブ
- ポーランド語
Imiesłów "psujący" powinie być poprzedzony przecinkiem od reszty zdania, gdyż nie zawęża znaczenia rzeczownika "grymas". Wprowadza tylko informację dodatkową. Mówi co ten grymas spowodował.
"Gdy się prostował, dostrzegł kątem oka grymas obrzydzenia, psujący ładną, anielską twarz żony.
この回答は役に立ちましたか?